PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, September 2, 2010

Kesabaran teruji

Selamat membaca repekan aku di kala puasa ni.

1. Mengejut aku bersahur
2. Segerombolan kucing menghurung kaki ketika sedang berbuka di kedai mamak
3. Lauk yang sedap2 dah sampai tapi nasi belum lagi
4. Membeli Nasi ayam mahal di Bazaar tapi rasa macam nasi putih berlauk ayam kelmarin.
5. Menemani isteri bershopping raya.
6. Beraya di UKM sorang2 sebab rumah jauh sangat dan tak boleh balik.
7. Di kerah untuk berjemur seharian dalam keadaan mulut berulser dan sedang berpuasa.
8. Tayar motor pancit di tepi highway. Tiba2 dengar takbir raya kat masjid sebelah highway.
9. Kasut baru di curi di masjid ketika solat raya dan terpaksa berkaki ayam pulang
10. Melihat dan menghidu bau ayam anak sedara makan kfc di bulan ramadan.
11. Baju sekolah baru di basuh di tiup angin di ampaian asrama dan terkena najis kucing.
12. Melihat kawan2 sekolej yang sudah pulang awak sebab kuliah diorang batal.
13. Baju raya koyak akibat mintak tolong adik gosokkan tapi dia terlalai tengok sinetron sambil tangan mengayun stereka.
14. Menyalakan panjut setiap malam tapi setiap malam hujan mencurah2.
15. Kena bagi duit raya kat budak2 padahal duit nak topup pun dah takde.

Cukup la aku merepek kali ni..selamat bersabar...Ingat lah Firman Allah swt..

“Maka bersabarlah kalian seperti ulul ‘azmi (orang-orang yang memiliki keteguhan hati dari para rasul) telah bersabar.”

(QS al-Ahqaaf : 35)

3 comments:

atiyyah said...

part menemani isteri tu...huhhh..iye..iyea jek..

Dato' Dr Ahmad said...

hehe..tu hakikatnye..ke isteri ke 2 ek..x pasti lak..haha

K2r~90 said...

tambahan:
melihat kwn lain x yah wat esaimen padahal diri diberi esaimen menimbun-nimbun

hehe mmg ksbrn diuji

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang