PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, March 27, 2014

Pesanan untuk kaki futsal

Hari ini 27.3.14.

Bermakna genap 6 bulan aku menjalani pembedahan ACL. Untuk meraikan hari dijadualkan aku boleh kembali bermain futsal ini maka teringin pulak aku nak nasihat kepada kaki-kaki futsal di luar sana. haha

Sebelum tu. Gambar di atas adalah gambar sebelum pembedahan dijalankan. Ce cari mana satu ligamen yang dah putus tu. Kalu korang rasa korang nak terputus ligamen korang tu boleh lah abaikan nasihat di bawah.

1. Sebelum bermain pastikan korang stretching secukupnya. Time aku kena dulu memang tak sempat stretching. terus masuk court je.. Ni tak. Kita ni time wakil sekolah dulu bukan main lagi stretching. Takut digelar poyo la membuatkan kita malas nak stretching. kalau kawan2 cina aku rajin je diorang stretching (panorama time main badminton). Orang kita je pemalas aka penyegan.

2. Ketahui limit anda. setiap orang ada limit untuk bersukan. Bergantung kepada fitness masing2. Time aku jatuh dulu ada lah kali ketiga aku bermain futsal dalam seminggu. Di tambah dengan sekali main badminton dan setiap petang main pingpong. Dah diri di mamah usia. sedar la diri sikit. haha. Oleh itu. berpada2 lah bersukan. Cukup sekadar untuk sihatkan badan sudeyy...

3. Main jangan nak semangat sangat. Tapi masalah aku adalah aku memang suka main sungguh2. Bajet macam menang game tu dapat hadiah Futsal Metro jutaan ringgit. Kalau tak score paling kurang sebijik dalam setiap game rasa macam tak lengkap game tersebut. haha.. Oleh itu. kena berpada2. Main rilek2 sudah. Yang penting menang.... hahaha

4. Bila wife dah macam tak sedap hati nak bagi main tu jangan menggedik nak main jugak. Naluri seorang isteri ini lain. Ye la.. Pasal sayang kat laki dia la yang dia macam tak sedap hati nak bagi main. Tapi jangan salah sangka. Bini aku amat menggalakkan aku untuk bersukan. Kempiskan perut la katakan.. haha

5. Pesanan tambahan. tutup aurat. kalau power camne pun tutup aurat tu. Piya pun tutup aurat boh. jangan lah di ikutkan sangat perangai Forkey doe tu. Kan beza korang dengan forkey doe tu.

Sekian sahaja pesanan dari aku. Moga ambik pengajaran.

Lagi satu. perasan tak Wan Zack Haikal sudah bakal kembali beraksi. Di sebabkan dia operate ACL beberapa hari selepas aku. Ini bermakna aku pun bakal kembali beraksi. yeaahhhh...

Court Futsal Mu Tunggu Aku Datang!!


1 comment:

Ismail N said...

Betul tu, bersukan pun kena berhati2. Naluri isteri kawe selalu x suka kawe main - malas nengok kawe sakit pinggang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang