PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Saturday, May 12, 2012

hatiku tertinggal di surau KIZ



Diriku di tusuk kerinduan
Rindu akan suasana beramal bersama
Merancang program hinggakan bersengkang mata
Bermula dengan Minggu Penghayatan Ramadhan
Kita bersama memacu kelab kerohanian

Gurau senda hilai tawa dan air mata
Menjadi kenangan yang membahagiakan
Berjemaah di surau ibarat rumah kedua
Berpuasa sunat juga sama diamalkan
Tidur di surau disertakan qiamullail
Paginya pula makan sarapan yang di sediakan
Membentang tikar sejadah di lobi kolej
Sambil mendengar ayat al quran didendangkan
Terawih berjemaah diikuti moreh percuma
Di selangi tazkirah sebagai pedoman
Taalim Harian merangsang iman
Terkadang bayan diikuti tha’am

Kini segalanya tinggal kenangan
Kenangan indah untuk diimbau


Sesungguhnya aku merindui saat ini semua. Saat bersama rakan-rakan Kelab kerohanian kolej Ibu Zain. Bersama-sama berkhidmat untuk membumikan islam di Kolej kediaman. Buat rakan-rakan yang diingati. Selamat membumikan islam di tempat kalian menetap kini!!

Sedikit gambar buat kenangan :

Minggu Penghayatan Ramadhan yang ke 2

Kursus Pengurusan jenazah


Majlis Ta'lim

Berbuka puasa sunat isnin khamis

1 comment:

Cik Pulau said...

TERBAEK.....
rindu saat2 tu..
semarakkan islam di bumi izish.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang