PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Tuesday, November 27, 2012

Futsal : Pabila Allah memberi "ketukan"



Bismillahirrahmanirrahim..

Genap seminggu lepas aku M.C. Hari ni aku M.C lagi. Gila tak hensem. Asyik M.C je. Haha. Tapi M.C kali ni bukan sebab demam. Tapi sebab kaki aku ni sakit.

Story dia macam ni. Semalam aku main futsal. Pada mulanya aku just main 2 jam je dengan budak company aku. Tapi kelmarin aku dalam mesej dari S.U Dewan Pemuda PAS Bandar Tun Razak (pergh..panjang pulak nama. Haha). Mesej cakap ada main futsal pukul 10-12. Dah la tempat yang sama. So semalam pun aku pun berpesta futsal la nampaknya.. 4 jam total tu…

Lepas main dengan bebudak company aku. Aku sambung terus dengan geng Pemuda PAS. Dengan performance yang bajet  mantap setaraf persembahan pemain Malaysia ketika tewas tempoh hari maka aku pun main dan terus main. Sistem menang stay la katakan.. Tapi tiba2 kejadian yang tidak diingini berlaku.. Ada adik yang badan nya lagi besar dari aku nak rembat bola. Aku pulak bajet badan besar jugak la macam dia. Pegi sepak jugak. Bertembung la kaki aku dengan kaki dia dengan bola menjadi pemisah antara kaki aku dan dia. (ayat macam dramatic lak.haha)

Gedebuk…

Memang sakit gila habaq hang. Lutut n buku lali aku rasa sakit sampai nak pitam pun ada. Tapi kan. Budak tu rilex je. Tak sakit apa2 pun.. Aku je terus keluar dan tak main dah.  Nampak kan budak tu memang berbadan besar dari aku? Haha

Sebelum tidur semalam aku takde rasa sakit sangat sebab aku dah urut2 sikit. Boleh lagi la nak berjalan. Sapu minyak n balut dengan bandage. Tapi bila bangun pagi tadi.. Mak ai… kaw siot… aku nak berdiri pun payah. Ambik wudu pun derita. Solat subuh apatah lagi. Nak lipat kaki memang takde chance la. Selesai solat nak masuk bilik aku balik. Mengengsot je aku. Punya la tak tahan sakitnya.. haha

Time lepas subuh tu aku duk urut2 kaki. Try lipat kaki sambil urut. Tolak kaki sikit2.. Boleh tapi memang suffer la. Time tu aku terfikir. Nikmat lipat kaki ni Nampak kecik je. Tapi bila dah Allah tarik nikmat. Allah… Memang terasa sangat kekurangannya…

Tadi housemate aku tolong bawak pergi klinik. Perjalanan balik tu aku sembang dengan dia. Cakap tentang sejak akhir2 ni aku banyak M.C.

Sebenarnya aku pun perasan jugak. Aku sekarang ni senang betoi nak sakit. Kalau fikir secara scientificnya memang le antibody lemah kan. Tapi bagi aku yang buatkan antibody lemah adalah bilamana kita terlalu banyak buat dosa.

Dan aku rasa aku begitu. Ada je dosa yang aku buat. Mungkin juga dosa silam dan sememangnya sakit2 yang aku lalui selama ini aku harapkan menjadi kafarah dosa bagi aku. Tu la.. Time gembira, time sihat tak ingat kat Allah.. Dah sakit baru terhegeh2 nak ingat kan. Padan muka aku..

Takpela.. At least aku tahu yang Allah masih sayangkan aku. Allah masih memberi peringatan dan ketukan agar aku tersedar dari terus melakukan kesalahan…

Moga aku terus menerus menerima peringatan ini walaupun dalam apa jua bentuk…

Wallahualam..



4 comments:

cleo said...

Allah.. moga cepat sembuh ye.. tapi kan.. emm nap x tuam ais..? slalu ny kalo kes berlanggar, bertumbuk, bertendang ni, tempat kena tu boh ais lam 15 minit tiap ari insyaAllah okay.. tp kalo xde any prob la.. doc ckp ap..? ad serious injury x..? n seboleh ny kalo lebam, jgn urut.. takut lg teruk.. stakat yg sy taw la.. yg slma ni sy buat.. hehe

cleo said...
This comment has been removed by the author.
cleo said...
This comment has been removed by the author.
Zulgeologist said...

Sebabnye kat rumah ni tak buat ais batu kat peti ais.hehe.. yang bab urut tu mmg mak sy ade pesan jgn urut.so duk gosong2 pakain minyak hangat je. Alhamdulillah dah ok sikit ni. btw tq 4 ur concern ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang