PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Sunday, August 22, 2010

Aku nak AWEK!!!

Di pagi yang hening ni aku terbaca 1 artikel yang terbaik. Aku harap korang baca jugak ye.Tapi aku copy separuh je. Nak baca habis pergi ke blog penulis dia la ek..


Saya terfikir sesuatu.

Ini boleh dikatakan idea lama yang saya baharukan.

Sengaja mencari kelainan.

Bagaimana agaknya kalau jiwa meronta mencari teman? Namun sejauh manakah dia meletakkan akalnya di atas neraca keimanan di tengah kegelisahan?

Satu perkara menarik, untuk diberikan pandangan.

Saya perlukan teman wanita, maka di manakah penyelesaian?


Rontaan jiwa

Aku perlukan teman wanita.

Aku rasa sunyi. Aku rasa sepi. Aku mahu ada teman yang ada di sisi. Yang boleh diajak berkongsi itu ini. Yang sentiasa ada ketika aku memerlukannya. Yang mencari aku ketika dia pula yang memerlu.

Aku ingin ada teman, yang sentiasa tersenyum dengan senyumanku. Yang berkongsi air mataku. Yang mendamaikan jiwa laraku. Yang menghapuskan gelisah hatiku.

Badai hati tidak terkata. Gelora jiwa sangat terasa. Sukarnya hidup berseorangan sahaja. Kala cabaran-cabaran datang menerpa. Mungkin sahaja diri akan tumbang. Seandai teman di sisi tiada.

Rasa diri ini sudah besar.

Rasa diri ini perlukan teman.

Cinta membuak-buak. Syara’ perlu dijaga. Maka aku inginkan teman. Biar diri tidak tercela.

Resah, gelisah, berpusing-pusing payah.

Siapakah yang mendengar suara hatiku?

Bantulah aku!

Muhasabah hati

Pause.

Wahai jiwa yang meronta. Aku hati memahami. Kondisimu yang tersepit ini aku juga.......

Sambung baca di blog Hilal Asyraf

2 comments:

Anonymous said...

hahaha..
daripada awek..baek cari istri yg solehah..
xpown ko kne kuatkan iman sket ar.. contohilah sahabt kte danial al daei..hak3

Dato' Dr Ahmad said...

dah la tanye aku macam mana nak komen..nampak sangat mamat tak terer men pes ni yang komen..haha..hg baca la link aku bagi tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang