PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Tuesday, September 20, 2011

Perasmian Pop Up Window Comment + Teka Teki math

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari ini aku ingin rakamkan ucapan terima kasih kepada 3 insan yang telah meng"encourage" aku untuk tukar setting comment di blog. haha. Orang pertama yang dengan penuh bergaya nya mencadangkan dekat aku adalah Azlini blogger Life Must Go On. Cadangannya di wall FB aku mendapat sokongan penuh dari adik junior KIZ kitorang iaitu Fatien blogger back to dreams dan kawan baiknya Sakinah blogger Pengembara Sebuah Perjalanan.

Thanks to them
Dengan itu rasmi lah sudah setting comment menggunakan aplikasi pop up window aku. Dengan berbekalkan tenaga dan Ajk kerja seramai 4 orang ini telah membuatkan aku untuk membuat gimik perasmian pop up wondow comment aku ni. Gimik perasmiannya adalah 10 orang pengomen di entry ini. Boleh tak camtu je gimiknya??haha. Agak2 boleh capai ke ek? Kome je yang boleh membantu kitorang untuk melaksanakan gimik perasmian ini. Haha.

Tapi takkan ini je entry nya? Oleh itu aku nak bagi teka teki sikit agar kome2 sekalian ada modal untuk di komen. Hehe..

Soalannya : Korang ada duit 30 sen di poket. Korang beli sebiji gula2 berharga 5 sen. Soalannya berapakah wang baki yang korang terima dari tokey kedai tersebut??









































fikir dengan tenang......























































What a coincident!! ketiga2 blogger di atas ni adalah budak2 math.....



















































Harap2 korang boleh jawab dengan tepat....































































Amacam? Ready dah untuk menerima jawapan??




































Sila ingat dalam hati jawapan korang. Tak boleh tukar dah ni...






































































Anda pasti dengan jawapan anda??



































Muktamad???
























































Jawapannya adalah.....................




































5 sen @ 15 sen. Mesti korang dengan egonya mengatakan 25 sen kan??? hahahaha...

Penjelasan : 30 sen yang korang ada kat poket tu mesti la antara 20sen+10sen. Takpun 3 keping 10sen. Takkan la korang nak bagi semua keping yang ada kat tangan korang. Paling2 pun bagi 20sen sekeping. Takpun 10sen sekeping..Kalau korang bagi semua keping yang ada kat poket tu. Ni jawapan tokey kedai tu...

Ko ni gila ke bodoh mengira??

hahahahahha...

Sekian. Sila komen di setting baru aku ni :p

10 comments:

fatienwm said...

tak sempat nak bagi jawapan...scroll down sikit.da dapat jawapan..hehe
terima kasih a.zul promote blog ktorg kat sini. naik traffic blog ktorg nanti..:P

PS:baru perasan kami 3 org ni bdk maths..

Zulgeologist said...

fatien : Alamak.x cukup jauh.Ok test scroll lagi.mesti dah tak nampak.hehe...ceit.naik la sangat.orang yang baca blog korang lagi ramai kut :p

cik pulau said...

ahahaha..
tadi aku nak jawab camni..
dia bagi sposen..
pastu pakcik tu kate.

takpelah dik.. pakcik sedekah je..takde duit baki.. hahaha

Zulgeologist said...

hahaha..tu jawapan budak2 Geology boleh la gitu.Budak math kena bajet power sikit..hehe

cahaya_ketenangan said...

lorh. ada jawapan ke. ingat nak suruh jawab dulu. pelah..huhu.

thanx la ye a.zul. smalam takde org dtg blog kite. tup2 hari ni tanpa entry baru 4 org dtg menjenguk. haha..yelah, blog femes letak link kita katekan.. :p

PS: power sungguh teka teki. tercabar habis. HAHA XD

zackey said...

ajar aku wat mcm ni plak zul..

Zulgeologist said...

Inah : hahaha...xyah nak bodek sangat la :p

zackey : pergi kat setting je.kt part comment tu...

ladida said...

meh aku dtg bg komen. moga gimik terlaksana....
teka teki ang terok macam tercekik makan lemang

Zulgeologist said...

Tu la pasal..cam x menjadi je gimik perasmian aku.sob3x...

terok ek?mesti ko pun jawab 25 sen kan?:p

Anonymous said...

Your style is really unique compared to other people
I have read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I'll just bookmark this blog.

Also visit my webpage; online metronome.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang