PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Friday, April 16, 2010

Bukan Wong togok arak...

Ni bukan orang sebenar..hehe

Selama ini kita hanya mengenal Wong Fei Hung sebagai jagoan Kung fu dalam film Once Upon A Time in China . Dalam filem itu, karakter Wong Fei Hung dimainkan oleh aktor terkenal Hong Kong , Jet Li. Namun siapakah sebenarnya Wong Fei Hung?

Wong Fei Hung adalah seorang Ulama, Ahli Perubatan, dan Ahli Beladiri legendaris yang namanya ditetapkan sebagai Pahlawan Nasional China oleh pemerintah China. Namun Pemerintah China sering berupaya mengaburkan jatidiri Wong Fei Hung sebagai seorang muslim d......

sambung baca di : http://isiukm.blogspot.com/2010/04/wong-fei-hung-pejuang-islam-di-china.html

5 comments:

Anonymous said...

promote isiukm lak bro ni.. ha3.. bagus2.. isiukm n gmukm.. terus maju ke hadapan..

Dato' Dr Ahmad said...

anon : hahaha...persatuan islam induk tu..hehe..tapi bukan ni je kite kena sokong. Bukan nak nama tu yang dibawak.tapi islam yang dibawak.asalkan bawak islam...maka wajib kita sokong die :)

budak comey said...

ye btol2 tu, he2... stp somethig yg bbntuk islamik dn trus mbawa syiar islam patut trus d sokong.. bknnnya trus mnyokong mreka2 yg cuba mnsekularkan n cuba mnidakkan hak2 n hukum Islam d ngara ini khasnya n dunia ini amnya...
smoga Islam trus bsinar dn bkembang d bumi Allah ini..
AMIN..

ammar al-falah said...

btol tu budak comey.. nmpak sgt skang yg ngara kita dlm era mnuju kesekularan n kekapitalisme. trutamnya cara hidup n pbangunan eko ngara..
p/s: komen ni xbkaitan lgsung ngan entri ni.. hehe.. xpe kan dato'...

by d way, bagus blog nih

Dato' Dr Ahmad said...

budak comey : insyaallah..semoga islam itu diletakkan ditempat yang tingi..kerana islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi darinya..

ammar : tq 4 d komen..tak bagus mane pun..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang