PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Friday, December 11, 2009

Berdebar menanti pertunangan..

Berdebar2 hatiku menanti pertunangan besok.. Pihak sane datang pukul 2 kut. 5 biki kereta rasenye.. Macam2 dah aku persiapkan. dari segi rumah. hantaran mahupun diri sendiri..huhu..eh2..ni bukan dialog aku. dialog akak aku la..hahaha


Bujang United

Esok akan terjalin la ikatan pertunangan antara akak aku ngan abg zali. Moga perhubungna ni sampai ke jenjang pelamin. Dah lame aku tak menimang abg ipar ni.haha. Tahniah diucapkan kepada akak ku.. jangan nervous sudey..huhu. Tak lama lagi kurang la seorang ahli bujang united kat atas ni..hehe

Tapi untuk akakku n petunang2 sekalian. Barang diingat cincin pertunangan bukanlah tiket untuk melakukan perkara yang masih belum dihalalkan.. Muamalat antara si teruna n si dara masih perlu di jaga. Buat si teruna : andalah yang perlu mengawal keadaan. Jangan duk kol cakap "Hallo honey..lets go for dinner..i missed you"..That not the right thing. you got me??huhu.. Sebabnye biasanya lelaki ni langkahnye lebih tangkas berbanding si dara.(Aku tau le.aku kan lelaki??huhu).. Tapi si dara pun jangan wat lebih2 pulak..kawal2 sikit. Jadilah perempuan Melayu terakhir..eh2 silap Muslimah mukminah terawal dan terakhir buat si jejaka...huhu..

Mungkin ni untuk peringatan kita bersama.. Ingatlah tiada ikatan selain perkahwinan yang mampu menghalalkan ape yang di haramkan buat sepasang ajnabi..Sekadarnya dari aku..

wallahualam..

2 comments:

emmaton said...

thanks adiku atas nasihatmu da doamu..berbagai dugaan dah di lalui walaupun tempoh alam pertunangan masih singkat...moga jodoh kami berpanjangan...doakan ye..Amin...

Balqis Abdullah said...

semoga kekal ke jinjang pelamin..:)ameen...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang