PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Friday, December 25, 2009

Kenapa tiba2 hang pindah ni Siddeq??!!

Saat ni aku baru je lepas kol Siddeq. Selepas dapat berita yang dia meninggalkan KIZ ni. Sedih pulak rasanya kehilangan seorang sahabat yang jatuh bangun bersama kat KIZ ni. Patut la semalam beria2 nak belanja aku dan adik2.

Siddeq dengan giginya..hehe

Mengimbau kembali kenangan kami bersama. Memang banyak kenangan manis yang kami lalui. Program pertama kami kendali bersama adalah Minggu Penghayatan Ramadan KIZ ni. Secara jujurnya aku lebih senang bekerja dengannya sebagai timbalan pengarah berbanding dengan pengarah program. Senda gurau kami dalam bergerak kerja. Tak tidur sampai ke sahur menyiapkan backdrop pentas. Bersahur bersama. Indahnya ukhwah bersama ketika itu. Semua tu tinggal memori yang akan aku kenang sebagai detik indah bersama teman yang banyak membantu aku dalam banyak aspek. Usik mengusik kami masih aku ingat. Siddeq yang bulat..Siddeq yang lebar.hehe..semua tu jadi kenangan..

Kami bersama anak2 yatim

Time aku jadi Pengarah Lawatan Muhibbah pun siddeq yang banyak bagi moral support. Sampaikan aku rasa tugas aku teringan bila dia turut memikirkan permasalahan program aku. dari mula aku bergerak kerja. Sampailah aku berjaya dalam program aku. Nama Siddeq sentiasa ada dalam list penyumbang kerja.huhu

Bersama hasil tangkapan Mass Marketing TMK12

Dari segi program kat KIZ ni. Program ape yang Siddeq x tolong? semuanya dia tolong. Sampai aku terfikir apa yang dia dapat buat semua tu. Tapi jawapan yang pasti adalah dia dapat teman yang bersama2 dengannya.]

Kepenatan melayan Student baru

Hmm.. aku taktau la nak gambarkan macam mane akrabnya kami. Bila berjumpa kompom ada senda gurau antara kami. Tambah2 bila beserta Piji, Fad, Abg Iejan dan teman2 lain.

Masa Syoknya syawal..

Takpe la siddeq. Dah banyak hang bersusah untuk Kolej ni. Takpe2 nanti 1 hari hang nak balik KIZ balik kan? Nak jadi pengetua la tu..hehe( Kena bersaing dengan Abg Iejan.hehe).

Semoga kat luar Siddeq akan terus membawa panji ISLAM. Semoga Susah payah yang dilakukan selama ni dapat ganjaran dari ALLAH swt..

sedikit luahan untuk sahabatku..

9 comments:

sUtErA said...

siddiq g mane? xtawu pape p0n huhu~

Dato' Dr Ahmad said...

tu la..die senyapkan..die pindah keluar.lepas subuh tadi..

sUtErA said...

tapi dia g mane... sampai bile... cepat jawab zul, tsekse jiwe aq diburu ps0alan ni

Dato' Dr Ahmad said...

kol la die..hehe

sUtErA said...

adehhh (-_-)!! kalo aq tawu ko jawab camni, bek aq ter0s kol dia dari tadi lg... ok la... mekaseh manyak2 huhuuuu~

Anonymous said...

bnyak kan kenangan dgn dia..abg ijan x nak dia pergi..tp x de kuasa menahan dia pergi....

Dato' Dr Ahmad said...

sutera : haha..padan muka..

Abg Iejan : Tu la..kenapa tak gtau sy petang semalam..ni sy tau mengejut je..hmmm..

siddeq said...

salam ...

mekasih bebayk zul atas post yang tersangat bermakna ni...puas ku tahan, namun gugur juga air mata ni tatkala membaca tulisan mu ni....jgn bimbang zul, ukhwah yang dijalin takkan hilang dek duduk berjauhan...moga perpisahan ini menguatkan lagi ikatan mahabbah antara kita...

satu lagi nak tambah..

teruskanlah penulisan mu ni..kulihat terdapat banyak peluang2 yang amat luas dalam menegakkan kembali daulah Islam di muka bumi Allah ini...

dan jgn lupekan cdiq yer...

moga ukhwah kita berkekalan hingga ke syurga..

p/s:maaf yer sebab tak bgtau atas perpindahan ku ini....

Dato' Dr Ahmad said...

siddeq : Orang mebaca gugur apatah lagi orang yang menulis.huhu.insyaALLAH.semoga ukhwah kekal abadi.Doakan aku istiqamah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang