PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, December 17, 2009

Sekitar Pertunangan akakku

Hari sabtu lepas Selamatlah akaku menjadi tunangan orang. Suasana yang macam2 ade time hari tu..Gembira, Sedih, Tertekan mahupun Cemas..Yang kisah cemas ni la aku nak kongsi..

Pagi tu.. Aku balik dari beli santan 10Kg. Sampai je kat rumah aku dapat berita yang mengejutkan. Semua ayam sebanyak 20 ekor yang dah masak semalam semua busuk.. Aku pun bergegas ke dapur. Test hidu.. Bapak ah.. Nak termuntah aku..huhu..

Tetiba aku dapat oder dari bos besar ( Bapak aku le) untuk buang ayam2 ni ke sungai sambil Nyah Din pegi beli ayam lain.. Situasi mencemaskan adalah time aku nak pergi buang ayam2 ni ke sungai..Aku, Yang Amin dan Abg Ali time tu. Time nak tukar dari kancah (kuali besar) ke besen nak angkut pegi buang tu.. Bau die meruap naik.. Mak ai.. Memang Abg Ali muntah On The Spot. Aku follow la muntah then Yang Amin muntah secara pukal.haha. Pastu Abg Ali give up. Aku dan Yang Amin meneruskan perjuangan.. sempat juga aku muntah lagi dekat tepi sungai.. siot je..huhu

Ni antara cabaran yang kami terima nak melaksanakan pertunangan akak aku yang mengada2 ni.hehe. macam2 lagi la.. tapi akhirnya.. Alhamdulillah..selamat juga majlis dilangsungkan... Syukur... Bawah ni ada gambar serba sikit...Jom layan....

Anak2 Ghazalli dan Habesah yang skema..

Jejaka2 kacak generasi Ghazalli dan habesah

Kami sedang tortured tunang akak (baju biru)

5 comments:

Anonymous said...

eh... ko gi buang kt sungai ke... pesal xtanam... abes la busuk sungai...

tahniah la untuk kakak ngk0 n ngk0 jugak...

piCt 1 "owww skema rupenya...."
piCt 2 "emmmm kacak2..."
piCt 3 "ade orentasi gak eh haha"

s0ri la, ngarut je...
Slamat Tahun Baru Hijrah 1431H
jangan lupe baca d0a akhir n awal tahun...

salam

Dato' Dr Ahmad said...

anon : dah korek lubang pun.. x jdi..better buang kat sungai. Boleh jugak ikan buat kenduri..hehe..Dari membazir je..Selamt tahun baru gak..insyaALLAH..same2 kite berazam...

asyizz said...

ish..kenduri xjemput..ke nak balas dendam akak xjemput ritu..huhu..neway,tlg ucap tahniah kat kakak qur eh...bile kenduri kawennye??dgr cite bulan 6 taun depan ek??tul ke??

Dato' Dr Ahmad said...

padan muka akak..hehe..taktau la..bulan 12 kut..akak bile?

emmaton said...

UjianNya di hari pertunangaku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang