PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Wednesday, December 23, 2009

Dedikasi buat Abg Iejan..

Dialah Abang dia lah teman. Banyak kenangan bersamanya. Banyak senda gurau yang merapatkan kami. Banyak tunjuk ajarnya yang mengajar aku. Banyak nasihat darinya nya yang kuterima.Tapi siapa dia??Siapa dia yang aku maksudkan ni?? la..tajuk atas pun dah cakap.huhu

Nampak kurus kan?hehe

Dia adalah Abg Iejan. Abang yang banyak membimbing aku bersama kawan2 aku Fad, Jaki, Piji, Siddeq dll.Aku ingat lagi malam first aku jejak kaki kat KIZ ni Abg Iejan jadi M.C perjumpaan dengan Pengetua. Dalam hati aku cakap kurus betoi Abg ni.hehe. Mula2 kami kenal2 macam tu je. Tapi bila dah join Temasya Muhibbah Kolej (TMK 12) baru jadi rapat. Time tu aku pegang jawatan Pengarah lawatan pergi rumah orang2 tua. Langsung tak tau apa2 pun. Tapi Abg Iejan dan senior lain yang banyak bimbing aku. Kalau nak cerita tentang TMK ni memang indah. Tapi paling indah bagi aku bila habis dinner penutup TMK12 diorg buat sambutan Birthday aku. TMK 13 pun ade. Dan insan yang tak pernah terlepas bagi aku hadiah adalah Abg Iejan. Dah 2 helai baju yang aku dapat.1 helai ade kat rumah.1 helai dah jadi baju kegemaran aku dah. Kalu sahabat2 tengok aku pakai baju oren tulis "straighten your saff" tu adalah hadiah dari Abg Iejan. Tq Abg Iejan..

otw pegi Seremban. Rasa selamat tido sebelah Abg Iejan.

Majlis solat hajat

Sikit lagi kenangan kami.Dah hujung tahun 1 aku kat UKM ni ade interview nak jadi Pemudah Cara (P.C). Aku memang teringin nak jadi pun. Pergi la interview. Nak jadi MEP tak layak.huhu.Tapi aku Fad dan Piji tak dapat pun jadi P.C. Tapi orang yang bertanggungjawab memastikan kami jadi P.C adalah Abg Iejan.Tq Abg Iejan.. Bila mula MMP macam biasa la, Abg Iejan selaku ketua P.C time tu memang banyak ajar kami. Yang paling aku ingat malam dinner last MMP ade sambutan khas untuk Abg Iejan sebab dia dah nak grad pun. Malam tu kami ramai2 menitiskan air mata untuk insan bernama Nor Adlyzan B Theis yang akan meninggalkan perbukitan ilmu ni. Tapi kalau dah jodoh tak ke mana.huhu.. Rupanya Abg Iejan sambung Master kat UKM sekaligus jadi Felo kt KIZ ni..

P.C MMP 08/09

Atas ni serba sedikit rentetan kehidupan aku dan warga KIZ bersama Abg Iejan. Kenapa aku tiba2 tulis tentang dia? Sebabnye tadi time solat Isya aku nampak dia kat surau KIZ. Felo yang macam ni yang kita nak. Sentiasa bersama student tak kira dalam program, kehidupan seharian mahupun bersolat jemaah bersama. Aku doakan agar Abg Iejan akan istiqamah dalam apa yang dilakukan..semoga rahmat ALLAH sentiasa bersama senior aku yang sorang ni.

Buat Abg Iejan kalau terbaca entri ni. Terima kasih di atas segala tunjuk ajar selama ni. Jangan lupa terus menerus menasihati saya. maklum la dah senior. dah naik kepala.hehe. Lagi 1..Semoga istiqamah pergi surau. Nanti saya undi Abg Iejan jadi Felo Kananek.hehe. Ke nak jadi pengetua???haha.

sekian dariku khas untukmu...

4 comments:

Anonymous said...

ow cdey ye cete ni..smoga bag zul plak jadi senior ala2 abg iejan untuk2 adik2 junior skrg..okeh?? _hidir_

Dato' Dr Ahmad said...

aik cdey?? bese2 je..hehe.. okeh je..xde hal..huhu

Anonymous said...

tq zul...kamu adik yg baik....

Dato' Dr Ahmad said...

same2 abg yg baik kuasa dua.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang