PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, February 18, 2010

Calling for Bujang United

Aku baru je sampai kat UKM ni. Baru la rasa semangat nak update blog selepas bertemu dengan meja study aku ni..haha.. Cadang nak masukkan gambar2 aku sepanjang cuti ni.Adui.. Card Reader tertinggal kat rumah Yong pulak.. Moral Down betoi..huhu

Takpe la. Aku cerita je la ek? huhu. Nanti aku letak gambar. Aku nak kongsi pengalaman aku bersukaria bersama adik beradik aku. Tapi yang bujang je la. Yang dah kawen tu pergi jaga keluarga masing2.haha. Rancangan yang aku buat asalnya nak pergi berkelah dengan Abah, Mak, Akak, Abg Ajui, Dik wai. Tapi rancangan direject sebab Abah tak larat lak.. So tukar plan. Jadi lah anak2 bujang punya agenda..hehe. Nak pergi berkelah kat air terjun pun tak jadi sebab takde port yang dekat lagi menarik. So kami pun decide just bersukaria di sekitar S. Alam je..

Lepas solat zohor n makan tengah hari baru kami bertolak. Kenapa tak gerak pagi2 ek?? Sebab ada tanggungjawab menghabiskan Ikan Keli masakan Bonda tercinta.hehe. So lepas makan kami terus la bergerak ke Ole2 kat Sek 18 kut. Layan Bowling dulu.. Dan hasil yang telah diagak. Kompom aku menang kan?? siap Turkey lagi tu..haha..Untuk Dik Wai yang hobinye membaling ke longkang dan Kak Limah yang membaling bola kebelakang nampaknya anda memerlukan latihan yang lebih intensif..haha

Lepas Abis main bowling kami pergi solat dulu. Berfoya2 pun tapi ALLAH jangan dilupa lak..huhu. Lepas settle solat kami pun bergerak ke tempat untuk menganga mulut..Tau pe? karaoke le..huhu.. Lagu ape2 ntah yang di ambik. Aku ambik Lagu Cinta Satay dendangan senario. Memang merdu abis.hahahah...

Time lagu last tiba2 Abang Salleh n Famili datang pulak. Tak rancang pun. Calling2 je. Tup2 dah datang bersama 2 hero n 2 heroinnye.. Pening aku melayan anak sedare aku yang ni. Sampai aku kena tarik telinga dengan si baby wani ni..huhu

Sebelum bergerak balik akak tetibe melahirkan keazamnya untuk membelanja kami. Pucuk dicita ulam mendatang. Orang yang nak buat pahala kita kena sokong.haha.. So kami pun drive la ke drive tru Mc D. Ingat nak balik terus lepas tu. Tapi tetibe nak melayan makan Mc D di tepi tasik lak. Bajet menenangkan fikiran le..huhu.. Lepas tu kami pun balik ke rumah Yong yang dah merindui adik2 tersayangnye ni..

Sekadar tu je cerite aku. Malas nak cite panjang2. Korang bukan suka baca pun.haha. Dari cerita aku kat atas ni. Aku bukan kesah sangat pun aktiviti apa yang kami buat. Tapi saat bersama ngan my siblings tu yang penting. Bukan senang nak dapat cuti sama2 semua ni. Ops lupa lak. Ada lagi mamat bujang ni. Adik aku. Si Cikgu Abu. Takde lak ari tu. die duk kat perak. Tak pe la Abu oi.. Family Day bulan 3 ni kite kumpul balik Bujang United ni.. Sabo...huhu

Untuk sahabat2 yang ada adik beradik sila le luang masa bersama adik beradik anda. Kasi hangat balik kasih sayang tu. Kalau dengan pakwe makwe boleh nak jumpa n luangkan masa selalu kenapa dengan muhrim kita yang kalau kite bertepuk tampar tak berdosa pun kita malas nak luangkan masa?? Ade peluang nak gather tu. Go On je.. huhu..

sekian...

4 comments:

Siti SArah Ahmad Rusli said...

hmm...adk2 aku jauh2 aah,ko menang bowling sbb abah ko tak men sme....huhuhu

Dato' Dr Ahmad said...

abah aku kalau baling buah kelapa die layan la..

Nurul Ain said...

em,ok2..nnt nak luangkan mase ngan adik-beradik la..macam besh je..wuwu..tp sekarang ni y bujang united sume laki except me..urmm...

(^.^)

Dato' Dr Ahmad said...

ha bagus2..ok la tu sorg2..boleh mengada2 lebih..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang