PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Saturday, February 27, 2010

Menantu terlebih bagus..

Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".

komen aku : Bersediakah anda???

6 comments:

gembala suara said...

salam...
menantu x guna agak x sesuai sebagai tajuk posting...ok la tu menantu dia cakap ma rabbuka...kan sedar orang tue tu

Dato' Dr Ahmad said...

oo..camtu ek..ok2..tukar sekarang gak..hehe

MuRSYiDaH_SoLeHaH said...

salam qabla kalam...
ajal maut akn dtg tanpa green light... ALLAH akan mjmput kita pd bila2 masa shj yg DIA kehendaki... krn kuasa itu hanya di tgnNYA YANG MAHA ESA...
jika ditnya ttg psediaan, semua org xnk mati bukan??? bg yg dh sedar Alhamdulillah cuba sedaya upaya psiap n pbaiki diri ke arah itu... tapi bg yg belum sedar??? kita doakn moga akn sedar sblm ajal bertamu, sblm trlmbt...
kita prlu sntiasa mpsiapkn diri!!!

كُلُّ نَفسٍ ذَائِقَةُ المَوتِ

Siti SArah Ahmad Rusli said...

De satu cerita gak..sorang ni bernama atai, die seorang yg jahil tentang Islam...pd satu hari die berjalan2 ngan kwn die sorang..nk d pendekkan cerita atai ni terjatuh dr stu bukit..then kwn die pun mndapatkan atai..dan mnyuruh atai utk mengucap... "atai kwnku..mengucaplah sementara kamu masih ada masa ini"..atai pun dgn susah payahnya "ash,ash....ashamaluaikum"....moral of story,belajar laah sahabat2 ku

Dato' Dr Ahmad said...

tq sarah..terbaek!!

Anonymous said...

[url=http://howtobuyclomidwithoutprescription.com] Clomid[/url]

http://howtobuyclomidwithoutprescription.com


order Clomid online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang