PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Wednesday, March 3, 2010

Facebook yang menyakitkan!!!!

Facebook yang mendatangkan penyakit je kat kita. Kalau sahabat2 rasa nak menyuarakan pendapat aku harap sangat sahabat2 tolong jawab survey ringkas kat bawah ni. Ni kawan aku buat survey untuk thesis die kut. My exroomate tu. So jom masuk link ni. Tu pun kalau beran la..hehe



http://www.eSurveysPro.com/Survey.aspx?id=4f76a10f-017d-41cc-8f98-9033d8aff2b3

12 comments:

budak comey said...

4 me, fecbuk ni lbh byk buruk bbandig baiknye... kan2.. sape stuju tlog agkt tgan.. ye la.. dlm shari smpai 4 - 5 jam duk mhadap fesbuk.. haish pning2... dlm clz sy, ktorg ad buat survey ttg kkerapan pgunaan fesbuk dlm satu hari,,,
most of them bgtaw yg dorg mhadap facebook 5-6 jam shari.. ish2...
tp yg buat tkejutnya ilh apb ad sorg mamat tu mngaku fesbuk dia 16 jam shari.. hoaw.. juz imagine... dia kate pgi clz n study 4 jam. mkn mnum n tidow 4 jam.. n 16 jam lagi dia mjadi facebooker yg stia.. so ....
gunakn la fesbuk dgn bhemah.. jgn gunakn nye shgga mlalaikan.. btol x abg zul? huhu

Dato' Dr Ahmad said...

mak ai. budak comey dtg. bangga aku..hehe.semuanye kembali kepada camne kite pakai Fb ni.Guna sekadarne dah la..siap boleh jadi medium dakwah lg =)

budak comey said...

btoiiiii...
pandai abg zul... huhu

Anonymous said...

salam... guna ikut keperluan je la kn, huhu...
budak comey xda fb ke? mantap2...
abg zul: sy sokong!!! fb juga boleh jd slh 1 medium dakwah... =)

budak comey said...

skong anon kat atas...
sy ad jgak fb.. tp spt yg dnyatakn saudara anon, sy mgunakan ikut kprluan.. ctohnya tuk mcari kwn2 yg lama. dpt mjalinkn hub yg suda lama tputus... cewahhh.

MuRSYiDaH_SoLeHaH said...
This comment has been removed by the author.
MuRSYiDaH_SoLeHaH said...

salam...
betul la kn, guna fb ikut keperluan... fb jgk slh 1 medium dakwah... dlu sy pn mls nk wt fb.. bru sbln lbh sy wt.. skrg smkin rmai kwn2 lama yg sy jmpe, mengeratkn kembali pshbtn yg dh lame lost contact... =)
kesimpulannya sy sokong tuan punya blog dan budak comey dan anonymous... :-bd

deqsu said...

salam..btl2...gne fb ikut keperluan je..bkn yg bukan2..huhu..(muhasabbah diri blk)...huhu

Dato' Dr Ahmad said...

tO ALL : tu la..semoga kita tak melagha sangat ngan Fb tu.huhu

Anonymous said...

yang jadi mudarat=buang masa=menyusahkan diri sendiri tu sebab diri sendiri jugak..kalo dah tau banyak keje lain nak kene buat tapi nak jugak mengadap fb sampai 5,6,7 jam tu sape suroh..kalo memang xde keje macam org2 yg dah berkerjaya contohnya..yg sebelah malamnya mmg dah takde keje, tu tak jadi masalah pun rasanye..tapi kalo dah tau diri student,lg2 dak2 final year yg kena menyiapkan tesis pulak..paham jek la..sendiri mau ingatla..

Anonymous said...

anon kat ats ni baran semacam jer....

Anonymous said...

xbaran pun..sekadar mengingatkan..cuba jangan pandang kata2 org lain sebagai emosi seseorang tu..kadang2 kite kene tgk gak, kene nilai pendapat tu..sendiri pn bolen tgk kalo member2 student sume yang jenis hari2 xsah kalo xbukak fb..setiap saat pun kejenye mengupdate facebook..xbetul ke kalo org dah keje tu xpe la..mlm2 memang da xde keje..kalo dikira2 masa terbuang dok mengadap fb tu..dah tak terkira dah kot..renung2kan..bukan baran..bukan emosi..sekadar mengingatkan..medium tak jadi masalah, kalo org yg gunakan xlalai dan bermasalah..kalau komen tu dibaca, dan difikir secara logik..hanya org2 yang terasa jek akan ckp komen tu berbaur "baran"..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang