PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Monday, September 28, 2009

cite raye aku..

Raye taun ni aku patut balik umah mentua.ops silap2.aku belum berpunya.huhu.raye taun ni aku balik perak le.ni aku nak story sikit tntg preparation raye aku taun ni.

Memula dengan aku balik kg naik kude putih aku.kul 4ptg dari ukm.sampai umah kul 1 pagi.9 jam tu lame gile.ni kes ujan le.takpe le.baru layan kan.aku balik ngan cae hasan mat anip n piji kawan cae.kuar je KL dah stat dihujani kelebatan..huhu.

esoknye aku dah di kerah wat persedian raye.aduhhh...kakok ipor semue takde.mmg penat le aku.yang ade.aku abu wai, yob, yang n a.un,memule mok panggil suh kukor nyor,koje ni mmg takde hal le.mmg tiap taun kontrak aku yg pegang.huhu.Abu n yang pulak pegi cari buluh lemang.Abang un pegi beli barang2 nak masak.Dah siap basuh n masukkan daun pisang.tibe mase nak settelkan isi buluh tu,alamak!!! tenage dayang2 takde ni.So taun ni dalam sejarah aku memaksa diri aku untuk menolong mak aku yang keseorangan di dapur untuk basuh beras, masuk santan then masukkan dalam buluh.kekok gak memule masuk beras tu.tp lelame expert dah le..boleh buat degree dalam masukkan beras le.haha.sambil tu abah intuh api.Dah siap masuk dalam buloh.mase untuk bakar lemang lak.sape yg nk jage ni?memule aku suh abu.tp tgk mcm pincang je.aku yg mmg tiap taun jage lemang ni pun bajet hero sikit le.aku pun amik alih tugas..dalam kul 3.30 tu aku nak g ayer tawar.gunting rambut.so aku suh abu jage pulak.tinggal sikit je pun yg belum masak.so aku pun blah le dari umah tu.malam tu mmg tak sabo nak buka hasil tgn aku.huhu.tgk2 ade gak yg belum masak.tp sikit sgt.tade hal la..yg bestnye..6kg beras yg kami wat.esoknye dah tinggal sebatang je lemangnye.pelahab betoi sedare mare aku ni.tp maybe sbb air tangan aku kut.huhu

Cukup dulu kut.nnt cite raye aku sambung len ek..cite persediaan dulu la..ade keje nak wat ni..

5 comments:

azlini said...

wah..mne lemangnye???
x bawak tuk aku sket ke?
hahahaa...

Dato' Dr Ahmad said...

alamak.cane nak bawak??dah abih.yg second round masak time raye ke3 pun abih gak..laris sangat.haha

azlini said...

cakap jew ko mmg xnk kasi aku rse lemang ko tu..hahaha

Dato' Dr Ahmad said...

aik.camne hg tau??tu la.len kali datang beraye umah aku..

azlini said...

jauh gler nk g raye umah ko.. kat negri aku pn x abes nk beraye.. tbe nk g umah ko ea.. huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang