PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Wednesday, September 30, 2009

persetanlah dengan USRAH??

ahad lepas..aku nak balik ukm.tp singgah umah yong aku kat s.alam dulu.pagi tu.yob beli paper harakah.tgk2.muka depan tajuk die kalu tak silap aku."siswi ukm didenda kerana berusrah".aku sbg student ukm ni mmg nak tau la isi kandungan cite tu..tak sangka aku.ade gak pengetua kolej yg dr FAKULTI PENGAJIAN ISLAM yg mendenda student yg berusrah.patutnye die kena paham la benda2 gini.taktau la..mungkin die ade hujah sendiri.ustaz la katekan..aku ni pe la sgt..jahil...tp kalu dr segi logiknye.ape la salah org yg berusrah ni..langgar peraturan kolej ke?ade ke state tntg hal ni?musykil2..bukan usrah ajaran sesat pun..aku nak compare sikit.antara dak yg berdua2an tengah2 malam kat bangku depan foyer kolej.ape kesalahan die?peraturan kolej langar.peratuarn ISLAM mmg jgn ckp le..da tau da.kalu ye pun usrah tu ade dlm peraturan kolej yg melarang(konon je la).at least die tak langgar peraturan ISLAM.entah le..ape yg di pkkan oleh manusia skang ni pun tatau la..baik la denda budak yg dating ke,buang sampah merate2 ke,conteng meja ke.relevan la gak..adui..manusia2..renung2kan duhai sahabat..usrah ni penting..junjungan besar kite pun dah start berusrah ketika awal2 dakwah baginda.ala..yg dekat umah abu al arqam tu.salah ke kite nak amalkan usrah.1 medium yg bagus untuk mengeratkn hubungan sesame insan dalam usaha nasihat menasihati.

Hendaklah kamu nasihat-menasihati dengan kebenaran dan nasihat-menasihati supaya menepati kesabaran."(al-Asr, 103:3)

5 comments:

azlini said...

denda sb berusrah???
haish.da terbalik agaknye dunia ni..

Dato' Dr Ahmad said...

tau takpe..mcm takde alasan logik ntuk denda.pe la punye pengetua kolej gitu...

ulfa said...

yup aku stuju, dunia dah tebalik skang ni, bnda yang baik diketepikan bnda yang buruk di jadikan tradisi....ehm,smoge orang sebegitu diberi petunjuk la...amin....

Dato' Dr Ahmad said...

amin..ni kes kat kolej hg kn?hg tau kan?

ulfa said...

xtahu cite pun...hihihi knp?aku ni name je duk kolej 2,tp xtahu pun ape yg terjadi..uish bahaye tulis kat sini, t kene saman plak..cite kat luar la bro.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang