PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Wednesday, November 4, 2009

Aku dan pendidikan..

Setelah mengenali nama2 aku.. aku meneruskan lagi taaruf ngan sahabat2 semua..Kali ni tntg sejarah pendidikan aku lak..x tare mane pun senanye..huhu

Aku memulakan pengajian formal aku seawal usia 5 tahun.. Time tu mak ayah aku antar aku ke TADIKA PASTI KG SELAT LAYANG-LAYANG KIRI. Lebih kurg 5 minit dr umah aku. Time aku kat tadika dulu aku antara pelajar tumpuan gak la.(mst sahabat2 igt d sbbkan kecomelan aku kan?haha) Sebabnye..takyah cite la.nnt riak lak.haha.. Benda paling aku igt time tadika dulu ialah time perang ngan dak2 TADIKA KEMAS kat depan tadikaak tu.haha .lawak2..last2 dak yg aku perang habis2an tu la jadi kwn bek aku time sek rendah. Ustazah yg ajar aku ialah Ustazah Siti n Ustazah Sakniah. Still kontek ngan ustazah siti lg. Tp raye taun ni x dpt jumpa die. pg umah die takde lak.

Masuk lak skol rendah..masuk SEKOLAH KEBANGSAAN LAYANG-LAYANG KIRI. Mmg best la time ni. Asik bergembira je.. Jugak zaman kegemilangan.masuk segala aktiviti wakil skol..gile2..Antara cikgu yg aku igt sgt2 adalah Cikgu Zaidi. Mane taknye.. Die duk ajar aku men takraw sejak darjah 3 lg. Darjah 5 da dpt wakil daerah. Mantap gak pe.huhu. Cikgu len yg kamcing antaranye Cikgu Ishak, Cikgu Mokhtar, Cigu Megat, Teacher Liza, Ustazah Jah, Ustazah Aisyah(siap tido umah die lg time wakil skol tahfiz.hehe), Cikgu Rohana. Alamak banyak lg la.sbb kamcing ngan byk cikgu.huhu.

Petang lak aku g skolah agama rakyat. SEKOLAH AGAMA RAKYAT KAMPUNG SELAT. Ustaz Isya, Ustazah Za n Ustazah Meah antara tenaga pengajar. Lawak gak ble igt kenakalan kami..Igt lg men bola time rehat pastu hujan. Balun je men. smpi lenjun la baju. Ustaz x bagi masuk. Suh duk luar.pe lagi..aku sebagai pelajar yg SKEMA.aku pun cabut la balik.haha

Berbekalkan result UPSR yg x seberapa. aku di izinkan ALLAH untuk sambung belajar ke SMK(A) Kerian. 5 taun aku duk belajar kat situ. Mmg byk gle kenangan. Kalu nak cite kne wat entri khas la.huhu.. Ni la skol yg membentuk aku jd cam skang. Time skol dulu mmg rase cam ustaz2 ni mengongkong je.hehe. pas skol baru la sedar. Tq ya murabbi!!! (ayat skema.hehe) Antara cikgu yg aku rapat n still kontek sampai skang adalah Cikgu Wahida, Cikgu Zaini, Cikgu Zaidi, Cikgu Raja, Ustaz Ramli, Cikgu Zahari. Byk lg la. Tp ni antara yg Top la.hehe.

Time Jamuan Kelas 5 Farabi

Naib Johan Kawad kaki Negeri Perak


Pastu aku dpt lak masuk matrikulasi. Aku dpt kat Perlis (KMP). Setaun aku kat sini. Tapi byk gak pengalaman yg aku dpt. Aku dpt Sains Fizikal. Time Matrik ni la aku mengenal Library sbg tempat study di samping koop n kafe sebagai tmpat mengaco n memikat si gadis2.haha..Antara cikgu yg aku paling rapat x len x bukan Teacher Salmi. kamcing habis.. sampai skang aku kontek lg.. Sume rahsia kami sekelas byk die tau. Aku ade kawan seperjalanan kat zaman ni. Skele n Pooh..keduanye mempunyai masalah sakit jiwa.haha..


Di Makmal Fizik Bersama Pooh, skele n Cikgu Syikin

Dak2 Gile kuliah Fizikal2

Lepas Matrik n sampai skang aku berada kat UKM. Kos yg d takdirkan ialah Geologi. Time aku dpt tau dulu mmg aku pun xtau kos pe ni. men pilih je. sbb namenye sedap. hehe. lagipun ni pilihan ke-5 aku. 1-3 amik pendidikn. Kantoi time temuduga. Yg ke-4 amik kejuruteraan kimia. Seb bek x dpt. kalu x.penat je belajarnye. Payah2x.hehe..Kat UKM ni aku byk belajar berorganisasi. Tq kpd Senior2 aku kat Kolej yg aku tggl skang. Kiz. Byk aku belajar dr diorg. Tambah2 abg Iejan yg agak Kurus itu.hehe..


Pemudah Cara MMP 2008

Future Geologist

Ni serba sikit sejarah pendidikan aku.. Ke mana aku lepas ni??kte tggu dan lihat.mungkinkah Oxford University??? hahaha..x mungkin..Al-Azhar??Mcm x gak. Nampak cam nak keje je.huhu..

p/s : Gambar time tadika n skol rendah xde. x scan lak..hehe
wallahualam..

13 comments:

cahaya_ketenangan said...

salam..oittt..kot ye pon nak taip laju,taiping error tu budget2 la sket..banyok beno kemuykilannye..haha..antaranye,ustazah sakniah ke ustazah sakhani???hahaha.. :p

Dato' Dr Ahmad said...

haha.. a.zul x semak pun td.. nak study lak.huhu.. tq2 nasib bek ade penyemak x bertauliah..hehe

Dato' Dr Ahmad said...

jap2..ustazah sakniah le..ke nak USTAZAH SAKINAH???haha

b u k a n s e k a d a r k o s o n g said...

wah..de gambo ak le...haha

Dato' Dr Ahmad said...

haha.. aku terpaksa je masukkan..

Anonymous said...

ada gak gmbar aku.

Dato' Dr Ahmad said...

anon : ade hg? sape ek??huhu

fatien adibah said...

baru je nk comment sal typin error..tp kinah da komen daa..huhu..time blaja skrg mesti pk nk keje je..=)

Dato' Dr Ahmad said...

haha..bagus toi adik2..boleh jadi penyemak ni..

cahaya_ketenangan said...

tooooooooolong la..saje je..haha..
senior cam gini mmg kene guide tatabahasa die..hancus je..haha :p

Dato' Dr Ahmad said...

haha..ok2..baikalah cikgu-cikgu sekalian..

Anonymous said...

pelajar kacak geologi.

Dato' Dr Ahmad said...

anon : da agak da.. mmg le.dah sume dak kos kte ade kec insan x bernasib bek je.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang