PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Tuesday, November 10, 2009

Yang di tikam tertikam, yang bercerita menerkam..

Sebenarnya aku tak berniat pun nak buat entri ni. Tapi aku buat gak sebab terlampau pelik + kelakar tangok surat khabar arus perdana ni. Lawak2...hahaha.. Korang tengok la sendiri kat bawah ni...

Sebenarnya aku tertengok benda ni sebelum zohor lagi. Mula2 Rasa cam biasa je. Tapi, Nak dijadikan cerita.. Aku pergi kedai lepas zohor tu. Ternampak 2 paper berlainan duduk sebelah2. Cite sama. Tapi gambar yang lain2..huhu. Paper metro n Kosmo.

Sebenarnya gambar ni yang kes si suami ni tikam perut isteri dia yang mintak cerai kat dia. Tetiba kena mintak cerai. Tu yang dia moral down sehingga menikam perut isterinya. huhu. Tapi kenapa la Parti pada gambar di atas ni. Hingga ke sekecil2 benda pun diorang nak tipu.huhu.. Memang betoi pegangan aku selama ni yang paper arus perdana ni tak boleh percaya sangat..

wallahualam..

18 comments:

nurul asma mazlan said...

memang pun. surat khabar byk yg palsukan fakta. harakah juga yg betul dan telus.

buat hbs duit je beli paper.

Anonymous said...

hahaha...
lwknye...

gembala suara said...

saLam...
bro....
walaupun gua x berapa kenal lu bro..
tapi gua cam muke lu...
gua pun warga smkak jugak walaupn 2 taun je...

standard la bro paper skang...
lu kalau nak baca paper baca tang sukan, hiburan, x pun bhg dunia. kalau nasional lu baca yang eksiden2 je...bab2 kaitan politik2 bagai ni dah mcm gampang....
dia superimpose payung tu.....
benda senang je tuh...

Dato' Dr Ahmad said...

asma : tau xpe..baca boleh..percaya jangan.haha

anon : sama la kite.huhu

gembala : sempat gak kite kenal ek? bagus2.huhu.. tu r.. aku pun layan sukan n selain politik je.huhu.. Hg mst paling best baca berita Chelsea menang lwn Setan Merah.haha

imtiaz said...

hu3...klaka2!

hidup pas!ngeee..^-^

Dato' Dr Ahmad said...

haha..tau xpe..

sUtErA_nAjm2 said...

eh... aq baru bace entri ni... huuu terlewat... memg bet0l pon... 'bace boleh pcaye jangan' aq rase nk bace mende2 camni pon buang mase... x abes2 nak mensab0taj situ dan sini... bek aq bace bl0g ko ni hah ;-b

Dato' Dr Ahmad said...

hehe.. tu la pasal. Buang mase je baca..baik membaca blog "berikan aku kekuatan"..hehe

nurul asma mazlan said...

waaaa...... gee, baru nmpk muka awak komen kat blog zul. a'aah kan? saya setuju. baik baca blog zul. dpt byk input dari baca paper. x yah susah2 keluar bilik semata2 nak beli paper :-)

Dato' Dr Ahmad said...

haha.. alahai ustazah2 ni. Mane leh cakap gitu. segan je nak dibandingkan ngan penulisan korg ber'2 (-_-)

deqsu said...

hehe..lwk2....tp, btl la...ppr skng ni xleh nk cye sgt..huhuhu

sUtErA_nAjm2 said...

Asma : hehe jangan la cakap camtu... sbnrnye sy malu nk komen2 kt blog zul ni... maklum la sy kan pemalu wawawawaaaa [perlu ke hahah]
Upsss sy perlu jage kes0panan dan kesusilaan di z0n zUL ni...

zUL : arrr manusia sama d cc Allah s.w.t... yg mbezakan mereka adalah iman n taqwa... so, ko xpyh nk segan ngn 'ustazah2' ni hanya kerana kit0rang dari fPi... aq xpndg pon kite dari fak mane... emmm kite xpayah banding2kn bl0g eh... yg penting, memberi walau sebesar zarah... okep...?? gUuud... sm0ga kite sume terus sama2 istiqamah untuk memberi... memberi dan terus memberi... insyaallah...

Asma & zUL : tapi t0long [berikan aq kekuatan] utk meneruskan pjuangan ye ;-b

Dato' Dr Ahmad said...

deqsu : tau xpe..bukan xleh caye sgt..tp sgt2 xleh caye.haha

gee : hg mmg pemalu.haha. Ye2.. Tapi akuu menghormati ilmu yang lebih kat orang. Tapi hakikatnye sume ilmu tu adalah milikNYA...=)

nurul asma mazlan said...

gee.... malu awak, malu lg saya :-)

sy rasa blog zul dh jadi tmpt chat kita la. jom2 kita keluar. nnti zul halau.

maaf zul, masuk dlm rmh x bg tau :-D

* betul3. semoga kita semua istiqamah dalam memberi dan berkongsi ilmu.

saypOOL rafhtello said...

politik2.teruk2.

Syaidina Umar Al-khatab said...

adusss..ade juga ke surat khabar alasan..hahaha...lawak la..

Dato' Dr Ahmad said...

asma : eh..xpe2.. umah sy mmg terbuka ntuk kawan2.haha

saypool : tipuan belaka.huhu

umar : tau xpe.huhu

[d i a r y s e o r a n g l e l a k i ] said...

kamoo2...manusia berakal tdak melihat kpd hanya pada 1 bhgian shj...magistrate pun nk bt keputusan pertimbangkan both sides, peguam bela, peguam cara...baca suma la lgi bgus (xkira media politik mane), br xterpengaruh dgn mane2 pihak...sbb suma pihak ade agenda tersendiri, mesti de brat sbelah, jgn kedekut masa, duit dlm mncari ilmu...

p/s: gambar kat atas tu Alasan MALAYSIA bukan Utusan MALAYSIA...kat sini pun dah terselindung agenda pribadi..hu3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang