PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, November 5, 2009

"SAYA CANTIK AWAK GAGAH"

Besa kite dengar ungkapan 'aku lelaki gagah' dr si jejaka dan 'aku la gadis cantik' dari si gadis..ari ni aku nak share sikit KECANTIKAN LELAKI n KEGAGAHAN POMPUAN. Di mane kecantikan lelaki n kegagahan pompuan ek??

jawapannye...

Kecantikan Lelaki


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa

fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik

adalah :


1. Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk

ingatan

2. Lelaki yang sedia menerima segala teguran

3. Lelaki yang memberi madu setelah menerima

racun

4. Lelaki yang tenang dan lapang dada

5. Lelaki yang baik sangka

6. Lelaki yang tidak pernah putus asa


Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.

Seluruh kecantikan yang ada pada Muhammad

adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.


Kegagahan Wanita


Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal

otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.

Perempuan yang gagah adalah :


1. Perempuan yang tahan menerima sebuah

kehilangan

2. Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan

3. Perempuan yang tabah menanggung kerinduan

setelah ditinggalkan

4. Perempuan yang tidak meminta-minta agar

dipenuhi segala keinginan.


Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman.

Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah

adalah kegagahan sempurna bagi seorang

perempuan.


Dari ciri- ciri di atas. sahabat2 hisab la adakah anda cukup cantik dan gagah???


wallahualam..


10 comments:

~SZI~ said...

err..emm.......
no komen.....
huhuhu

sUtErA_nAjm2 said...

zUL~ akU gAgAh~

Dato' Dr Ahmad said...

Szi : haha.. x gagah la tu..

gIE ~ aku cantik~

azlini said...

uik...sorg gagah sorg cantik..
benarkah kwn2 ku ini semue???
kekonfiusan berlaku di kotak fikiranku di kala ini..
hhahaha..

Dato' Dr Ahmad said...

haha...nak join kelab kami x?

SZI said...

bukan laa.. kalau ngaku kang ada yg kata riak plak kn.. so, dok diam je laa.. hanya Dia yang Maha mengetahui...^_^

Anonymous said...

mntk penerangan skit

1. lelaki yg mampu mengalirkan air mata utk ingatan. ingatan apa? kurang faham.

Dato' Dr Ahmad said...

szi : hehe..ye2nit gagah.haha

Anon : hmm...sy pund dpt dr tenet.. Tp dr pe yg sy paham. menangis kerana ingatan kpd dosa lalu ingatkan tntg tggjwab yg perlu si lakasanakan..yg penting jgn malu ntuk menangis kerana ISLAM.
wallahualam..

noor said...

mntak penerangan skit..

prmpuan yg tabah mnanggung krinduan stelah dtinggalkn & prempuan yg than mnerima sbuah khilangan????

Dato' Dr Ahmad said...

hmm.. perempuan yg d tanggalkan oleh insan tersayang n kehilangannye.sy pun x bape pasti..maaf..

wallahualam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang