PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Monday, November 2, 2009

Bekas mufti perlis di tangkap..


Hmm..isu ni berlaku semalam.. Dr Asri d tangkap time bg ceramah kat 1000 org (BERITA HAIRAN) n 300 org (mstar online) haha..menda la pape arus perdana ni.PENIPU kuat.huhu.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/BeritaUtama/20091102062233/Article/index_html

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2009/11/2/mstar_berita/20091102025430&sec=mstar_berita

sbb pe ek kena tahan?? sbb xde tauliah.Bg aku. Kalu d tahan ats sbb bg kuliah tanpa tauliah.mmg x logik la alasan tu. gile ah..bg ceramah agama pun nak kena tauliah. Byk lg tempat leh ambush berbanding majlis ilmu. Pg la kelab malam ke. Jalan bukit Bintang ke. Lorong Hj Taib ke..aduyai..Menda la diorg ni. sape yg bg arahan pun ntah le..kte tgk la nnt penjelasan pihak yg berKUASA tu..

.hmm..Mmg pandangan Dr Asri ni besanye agak kontroversi. Mcm2 pandangan die yg agak x d persetujui.. Ade yg kait ngan wahabi la. Byk la lagi.. Ntah sahih o x. aku pun xtau..(xtau n xnak smbg isu wahabi ni)



sikit perkembangan Dr Asri akhir2 ni. Die d lantik jd YDP YADIM. perlantikan ni mendapat bantahan dr byk NGO..

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2009/11/1/mstar_berita/20091031235819&sec=mstar_berita

Seterusnye beliau menolak nak jd YDP YADIM

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Nasional/20091031230705/Article/index_html

Terdahulu. Dr Asri menyatakan mungkin akn join PAS

http://themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/42045-maverick-ex-perlis-mufti-to-join-pas-

hmm..mungkin x ade kaitan penolakan join agensi kerajaan n join PAS ni ngan penangkapan die?? ntah le..mereka dan ALLAH swt yg tau..

wallahualam..

4 comments:

Siti SArah Ahmad Rusli said...

bak kata blo tukar tiub...masuk YADIM bru bertauliah..nak msuk PAS mmg tak ahh

Dato' Dr Ahmad said...

yup!! macam2x...

emann_karna.. said...

pasal tauliah tuh sy rasa x brapa penting sgat coz yg penting ialah pengisian ttg ceramah tuhh..
sama ada ia bercanggah atau tidak dgan hukum syarak..
itu yg patot JAIS fokuskan..
ini plak ttg tauliah..
padahal blambak lg uztaz2 yg x bertauliah bg ceramah..
x nak plak tangkap depa2 neh..
kat GMI pon dah ada dah..:D:D
pasal wahabi ni plak x perlu kot di besar2 kan coz fahaman ni x sesat pon juz kita je yg x biasa ngan fahaman nehh..
mana x nya kita dah besa ngan ajaran nenek moyang kita dulu..
manakan kita nak tolak wahabi sedangkan klu kita smayang or pegi ke mekah fahaman ni la yg dianuti..
hmmmmmmm..

Dato' Dr Ahmad said...

hmmm..mantap ank muda ni berbicara.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang