PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Sunday, November 1, 2009

pesanan buatmu sahabat..

Setelah aku post entry smlm..mcm2 respon yg aku terima..boleh la rujuk kat komen post semalam..aku rase aku terdetik nak sambung lg entry tu..sbbnye..andai kte dpt semua yg belajar agama ni menghayati ape yg d pelajari. kan kuat dakwah kat malaysia ni. byk sikit mata2 rantai perjuangan islam d bumi Malaysia ni.dpt separuh pun jadi la..huhu

So sape yg membaca blog ni..LAKUKAN TINDAKAN ANDA...

1. Jika anda sedang berada dalam arena Pengajian Islam. Anda perlu menterjemahkan ape yg anda pelajari tu melalui perilaku anda. Yakin lah byk mate2 yg memerhatikan perilaku golongan agama seperti anda. Jika anda gagal menterjemahkan dgn bek. Maka ni boleh mendatangkan FITNAH kpd ISLAM tu sendiri..Khas ntuk sahabat2 UKM. Jgn igt gurauan gelaran FPIS (Fakulti Pengajian Islam Sosial) tu adalah 1 perkara enteng. Gelaran ni dah mencemarkan institusi pengajian islam yg seharusnya melahirkan insan yg memahami n memasuki islam sec MENYELURUH. Anda spttnye kne berubah ntuk mengelakkan gelaram ni.

2. Jika anda bekas Pelajar beraliran agama. Kenang kembali zaman pengajian anda. Byk pesanan ustaz dan ustazah yg perlu anda terjemahkan dlm diri anda. Anda yg ade ilmu agam sikit ni perlu jalankan tangungjawab dlm menyebarkan dakwah islam. Andai anda melakukan maksiat, letak gambar tunjuk aurat. Jgn anda dgn bangganye menulis di laman friendster facebook dll yg anda bekas sekolah AGAMA. Jika skang anda belajar dlm jurusan yg berlainan dr jurusan agama. sebenarnya watak anda amat penting dlm menyampaikan islam kpd rakan2 anda yg x berpeluang spt anda. Anda juga lebih mudah merapati rakan2 non muslim anda.

3. Jika anda insan yg x pernah d dlm aliran agama. Jgn igt anda terlepas. Sbb Anda adalah ISLAM. Anda perlu menampilkan agama yg anda anuti ni kpd rakan2 non muslim anda. Andai anda x bersolat, dedah aurat, buat maksiat dll nescaya anda sedikit sebanyak membanntutkan usaha dakwah kpd non muslim. Anda juga perlu mencari ilmu islam d mane2 je. skang ni NAK SERIBU DAYA, TAK NAK SERIBU DALIH. jd gunakan lah daya anda ntuk mencari ilmu yg sgt2 byk d bumi ALLAH ni. Jika anda ade rakan2 dr aliran agama yg x mengamalkan agama. Anda cuba ntuk merapati golongan ni. dan nasihat ape yg patu. Jika x mampu..Bg je entry ni kat diorg..huhu

kpd diri penulis n pembaca2 tersayang.. Jgn hanye membaca post ni tanpa tindakan susulan. Kembali ke landasan ISLAM yg sebenar. mulakan langkah pertama anda hari ni gak..igt lah pengislahan diri tu penting dalam kte memantapkan dakwah ISLAM d muka bumi ni.. Amalkn islam dlm hidup anda. igt la.. ISLAM IS A WAY OF LIFE.kalu bukan kte nak amalkan islam. x kan tetibe ravi nak azan kat surau anda.??xkan tetibe Mei Lan nak pakai tudung labuh?? huhu.so GERAKKAN LANGKAH ANDA MULAI HARI NI..bersama kte berubah keranaNYA..

umat islam harus cemerlang,
hari ini mesti lebih baik dari semalam

4 comments:

Anonymous said...

Salam..InsyaAllah..semoga Islam tertegak di bumi Allah

Dato' Dr Ahmad said...

insyaALLAH.. bersama kte beruasah ke arah tu..

Anonymous said...

betul kate penulis,
dan pada saya sume phk perlu brgerak dan brtndk atas tiket seorg muslim dan muslimah..
kite sama2 belajar dan saling ingt mengingati..
kdg insan yg berkecimpung dalm kategori 1 jge ada trleka dan lalai..
kerana kite sememgnye insan yg tdk sempurna dan perlu berusaha ke arah mencari kesempurnaan dan keredhaan Ilahi..
=missNawal=

Dato' Dr Ahmad said...

missnawal : hmm tu la..sume kena ade peranan..just org yg dlm bidang tuu kne jd org yg plg ke depan le.huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang