PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Sunday, January 31, 2010

untuk KEADILAN akan ku gagahkan jua..


BANGI 30 JAN - Pimpinan GMUKM secara aman telah menghantar surat rayuan berserta duit bantahan kerana berlaku penyelewengan cukup ketara ketika proses pilihanraya kampus kali ini pada pagi semalam.

Jumlah undi yang telah diumumkan oleh setiap pengetua kolej adalah tidak sama dengan keputusan rasmi yang dikeluarkan semalam. Malah, sepanjang proses pilihanraya kampus ini dijalankan, telah berlakunya 'double standard' untuk berkempen.

“Pentadbiran isytihar melanjutkn tempoh 48jam yang diberikan mahasiswa hingga hari Isnin ini. Doakanlah semoga keadilan dan kebenaran tertegak jua. Keputusan PRK UKM masih tidak rasmi (15 GMUKM, 19 API)” -GMUKM

Pihak pengurus pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar ini telah bersetuju untuk bersidang bersama-sama pengetua kolej dan JAKSA pada hari Isnin, lalu akan mengumumkan keputusan rasmi. GMUKM mempertikaikan keperluan JAKSA menyertai sidang berkenaan sedangkan mereka tidak terlibat dalam menguruskan pemilihan tersebut.

GMUKM juga berasa kesal dengan pihak pentadbiran telah sengaja melewatkan prosedur rayuan dan tidak membenarkan pimpinan GMUKM untuk berjumpa dengan TNC bagi menyelesaikan kes ini secara aman.

Selepas solat Jumaat pula, GMUKM menganjurkan sesi penerangan kepada masyarakat kampus mengenai situasi pilihanraya kampus kali ini secara aman. Namun, apa yang menghairankan ialah pihak pentadbiran telah menjemput polis beserta FRU bagi memburukkan lagi keadaan.

Dilaporkan pihak FRU telah bersedia di luar masjid UKM semasa solat jumaat. Mereka juga telah merempuh dan mencederakan mahasiswa yang sedang melakukan piket ini bagi menyatakan ketidakpuasan secara aman damai. Beberapa mahasiswa ditangkap dalam kejadian ini.

Perlu ke senjata2 ini dibawa berhadapan dengan mahasiswa?

FRU menimbulkan kekecohan di bumi UKMSiapa yang menyebabkan keadaan menjadi tidak aman?


Amat menyedihkan kerana terdapat pihak yang sengaja memburukkan GMUKM dan mendakwa mereka telah membuat demonstrasi tidak aman dan tidak mengikut prosedur. Malah GMUKM dituduh cuba menyelesaikan masalah ini dengan cara yang tidak betul.

Beberapa universiti lain seperti UM dan UPM turut merasakan bahang kebangkitan mahasiswa. Kemenangan pro-m di UPM telah dibatalkan kerana didakwa berkempen di facebook. Manakala di UM keputusan pilihanraya digantung sementara waktu.


Gambar2 kezaliman FRU leh rujuk disini : http://ruhulamri.blogspot.com/

sumber : http://gm-ukm.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang