PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, October 29, 2009

cahaya itu

hmm..aku terpanggil untuk mencoret di sini..kisahnye sbb td taime dah azan maghrib td.tetibe eletrik takde lak kat blok laki. mai aku story sikit rentetan peristiwa.huhu

time tu aku ngah sejukkan badan.lepas bersukan..tetibe eletrik takde..kat lobi je ade..surau yg terletak kat lobi pun ade la gak cahaya n bunyi microphone nye..aku pun bersiap la dlm gelap..terus g surau..tgk2 ramai lak g surau ari ni..penuh surau KIZ.alhamdulillah..time kami ngah berzikir.tetibe eletrik kat surau pun turut takde gak..pastu ade balik..then terus takde sampai la dekat2 ngan isya'....


ni yg aku nak relate..

1.bilik gelap n surau bercahaya..andai semua org nampak cahaya yg ade di surau yg mendirikan solat jemaah tu setiap hari.mst ramai yang dtg surau kan??silap2 kena buat surau baru untuk KIZ ni.hehe

2.Orang yang dapat cahaya(baca hidayah) kat surau tu..jgn igt cahaya tu akn sentiasa kekal bersama kite. dan jangan ingat org yang tak diberikan cahaya tu akn kekal sebegitu..tgk..td pun cahaya tu boleh hilang dan muncul mengikut kehendak ALLAH..sbbnye urusan hidayah ni adalah milikNYA..so kte ni boleh berdoa je la mohon ALLAH kekalkan cahaya tu kat kite..

ni 2 benda yg ak dapat td..just 1 perkongsian..

wallahualam..

6 comments:

sarah said...

wow..begitu tinggi daya kepuitisan mu,ok tuuh bgus..mncari ilham dalm kegelapan

Dato' Dr Ahmad said...

hehe..ntah la..just terdetik di hati ku ini.huhu

Miss Ariko said...

ermm...

perkongsian yg mntap n mnyedarkan..heheh bgus zul..

peringatan tuk kwn2 n sume..bkn sume org leh relatekn cm ko wat ni..syabas zul ('',)

terdetik jgk kt ati aku pe yg ko ckp tu mmg sgt btul...heheh thx ya akhi~~

Dato' Dr Ahmad said...

haha..tq2..ilham dtg lak semalam..so..bersama2 kte mengejar dan bermohon kpd CAHAYA itu..

Anonymous said...

pandangan yg menarik..
thnks...

Dato' Dr Ahmad said...

tq2..tetibe pandangan jelas lak malam tu.huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang