PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Thursday, October 8, 2009

facebook=bunuh rakyat palestin. Betoi ke??


semalam aku sembang ngan 2 org junior. Diorg tunjuk kat aku risalah tntg facebook. Yang kate facebook ni sumbang kpd pembunuhan rakyat palestin.

hmmm..lame da aku tau tntg kisah ni. Dalam bulan lepas kut. Ade kuar kat dalam majalah Al Islam keluaran bulan lepas(mie..bile nak bagi balik majalah tu kat aku??haha). Nak dijadikan cite aku ni mmg suke bace artikel kat http://saifulislam.com. Tgk2 die pun ade sentuh kat dalam blog die tntg fb ni. Kire cam jawapan kpd isu facebook ni la..baca kat link ni..

http://saifulislam.com/?p=6714

hasil drpd pembacaan aku. aku terus menggunakan facebook. Cuma bagi aku cara kite gunakan tu kena di hadkan sikit. Jangan lagha sgt(kekadang ak terlagha gak)huhu. Facebook ni boleh je kite jadikan sbg medium dakwah. Gunakan sebaiknye sbb ni mmg dah dipakai oleh ramai org. So ni la masenye kite nak bina jalinan ngan org len dlm usaha menyebarkan dakwah di samping mengeratkan hubungan (bace ukhwah) dengan teman2 sekarang mahupun teman yang da lame tak jumpe. Skang ni presiden ISIUKM pun dah menyarankn Exco2 ISIUKM dan ahli2 untuk ade benda facbook ni. Semoga dengan adenye facebook ni kite boleh jadikan die medium yang terbaik untuk pembanggunan islam.wallahualam...

2 comments:

Anonymous said...

susahnya nk berubah kn?mcm2 alasan pulak yg dberi utk mhalalkan darah saudara se'islam sendiri...

Naudzubillah...

Dato' Dr Ahmad said...

Gunakan sebaiknya..jangan ke arah lagha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang