PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Friday, October 30, 2009

perihal nama aku..

Setelah lama aku berblog..(lame ke?baru 2 bulan.huhu) rase nak buat taaruf name ak la plak...kalu sesape nak tau leh la bace..kalu xnk tau..stop di sini (.) hehe

Ok memula sekali..nama sebenar AHMAD ZULQURNAIN BIN GHAZALLI..org panggil..byk gelaran..aku gtau sume ek??kalu kat rumah n kampung panggil AIN or EIN je.anak sedare aku panggil aku ACIK AIN..AIN name cam pompuan kan?huhu..mungkin sbb aku ni lemah lembut orgnya.haha..seterusnya time sekolah menengah member2 panggil ak QUR.asal usul sbb dlm dorm aku ade 2 org name hampir same.sorang ZULKARNAIN dan aku ZULQURNAIN.so nak beza panggil la sorg QUR sorg lg KAR.then masuk PLKN. name agak hensem.ZACK name yg aku gune.asal usul sbb time f5 ade cg biologi baru.cg raja.time tu aku gurau2 ckp name aku ZACK.melekat terus die pggl aku ngan name tu.selain tu kat PLKN ade gak pggl aku USTAZ BOTE.sbbnye aku sbg bekas sek agama kena jd imam kat kem tu.asal pulak dari bote.mmg melekat la name USTAZ BOTE.pastu aku masuk MATRIK(KMP).memule aku pki name BON.asal usul sbb sesaje amik name BON. dah rancang ngan member skol (ONEY) n dpt same matrik.sorg BON sorg JON. tetibe bile stat kelas, kami dua2 tukar name.aku perkenalkan diri ngan name CONAN.oney lak name WANTED.tp name bon tu melekat ngan dak mentor mentee aku je..masuk UKM lak..aku nak cari name yg agak skema..huhu.so aku amik name ZUL.melekat la..pastu time aktif kolej aku bg name lg skema.AHMAD.melekat gak kat beberapa org..dak2 kolej(KIZ) aku lak..panggil aku BOTE..asal usul name tu sbb member aku oney (x same ngan oney atas) yg stat panggil name tu.Name aku kat kat internet lak. aku pki DATO' DR AHMAD(bajet hebat.hehe) mane tau nnt 1 hari mmg aku dpt title tu ke..huhu

ni la beberapa name aku..sikit je kan???haha.Name yg aku paling suke ade lah..name ZUL.sbbnye name ni bermaksud YANG MEMPUNYAI.so aku harap aku dpt mempunyai ape2 yg aku perlukan sbg seorg insan dan semestinye sbg seorg hambaNYA..

wallahualam...

16 comments:

azlini said...

perh...
dlm sorg punye berpuluh name..
hebat btol..
asyik tuka2 je..
hope pendirian pn xde r brubah2..

Dato' Dr Ahmad said...

haha..senang sikit nak kenal org tu ak jumpe time bile.melalui gelaran yg die paggil kat aku je.haha.pendirian insyaALLAH kekal..hope so:)

saypOOL rafhtello said...

hye ain??
single lagi ke???
hahaha...
conan2.. =)

Dato' Dr Ahmad said...

haha..tu panggilan ntuk family ak je..kalu nk.kena jd ahli dulu.tp ak xkan benarkan..haha

deasha said...

aku pon byk nme weh..haha..aku ttp pggil ko QUR,nme lain xmau..haha..

Anonymous said...

hah..best nye bnyk nme..
tpi xkonpius ker..

Dato' Dr Ahmad said...

deasha : ok2..silakan cik fitriyana.huhu

anon : best tau..x komppius pun..pe lagi??reka name baru cepat!!!huhu

nama pendek said...

kalu nama pnjg x pe a gak nk ada nama bnyk2. kalu da namanya da pendek, nk kerat kot mana pun x taw la.. huhu..

deqsu said...

huhu..ptt la pun..byk sgt nme..conan2...

Dato' Dr Ahmad said...

hehe...besa la..variasi sikit..

fasihah said...

salam,xada org panggil nama pnuh ke?

Dato' Dr Ahmad said...

setakat ni xde lg.mungkin hg org pertama??huhu

Anonymous said...

cik ain2x.. mcm2x..

Dato' Dr Ahmad said...

eh2x..xleh2..anda bukan ank sedareku..huhu

Anonymous said...

nk bagi satu name baru utk penulis boley??
..madZul..hehe..
=missNawal=

Dato' Dr Ahmad said...

missnawal : ok je..xde hal..nnt leh tau yg pggl tu adalah awk sorg je.huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang