PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Wednesday, October 21, 2009

hmmmm....

Tadi aku baru dpt panggilan dr yong aku.. Satu berite yg agak menyedihkan aku..hm...tatau la sesuai tak cite kat sini tak.. Tapi aku gagahkan gak cite..

Panggilan yg aku dpt td memberitekan yg Pakcik sedare aku meninggal..UCU NOH..Hubungan aku ngan die agak rapat.. Tapi aku lebih rapat ngan isterinye Wancu Bi. Tapi time wancu meninggal dlm setaun lepas.aku tak dpt gak memberi penghormatan terakhir. yg kali ni pun tak dpt gak nmpk gayenye.. Mlm ni gak nak bwk balik jenazahnye ke perak. dan dikebumikan kat sane. Jarak umah aku ngan umah die dlm 100m je.. Aku tak dpt balik..ade mcm2 urusan aku kat ukm ni.Yong n Abang salleh ajak pg kat hospital selayang tempat ucu noh meninggal. tapi aku rase kalu nk g umah abang aku tu dulu pastu baru nk g sane mmg tak sempat la..so aku decide.aku tak gi..aku kirimkan salam aku kat yob aku..hmm...bersalah gak aku rase..tp aku tak terdaye..teringat lg gurauan km sesame dulu..dan paling aku ingat time aku nk masuk matrik..2 suami isteri ni la yg berpesan kat aku suh belajar elok. bekaln duit dan doa dikirimkan bersama..hmm..sedih lak hati ni ble kenang2 balik..

Yang pegi tetap pegi..kite yg hidup ni perlu meneruskan lehidupan.. Otak aku skang ni terus terbang teringat kan opah aku pulak..hari pemergian die merupakan hari yg sgt2 sedih bg aku, die mengajar aku mcm2..asbab die la yg membuatkan aku ade ajaran agama..msih terngiang teguran die yg menegur aku time bace Al-Quran, Die la insan yg bertanggungjawab mengajo aku mengaji. Aku la yg duk jage time opah sakit kat hospital manjung.. Tapi opah tak pergi di pangkuan aku..Aku tak sempat mohon maaf kat die!!! tp mungkin ade hikmahnye. Bile kenang2 balik hari tu..hari pengebumian opah..aku mmg langsung tak dpt tahan air mate ni. Kesucian raut wajahnye masih terbayang sampai sekarang.. tpai opah dah pergi,insan yg aku sayang pergi ketika seminggu lg aku nak meneruskan pengajian ke matrik..tiade lg teguran dlm mengaji..tiada lg nasihat..tp dirimu tetap dikenang..

hmm...opah...terima kasih sgt2..moga opah, ucu noh, wancu bi damai disane..nnt kan kedatangan kami yg sayangkan korg ni di sane..kami akan tetap pergi jua..

" Setiap diri (yang bernyawa) mesti merasi mati, Kami akan uji kamu dengan kejahatan dan kebajikan, sebagai satu ujian; kepada Kami kamu akan dikembalikan"

Surah Al.Anbiyaa' (35)


mlm ni tak semena2 aku sedih yg teramat sgt.. tp ape pun hidup mst diteruskan.. Yg pergi takkan kembali..dan sume yg masih di sini akan ke sane jue..tp persdiaan ntuk kesane masih belum cukup lg.. jd sahabat2 kite yg masih d bumi ALLAH ni berusaha lah..sebelum tiba saatnye..semoga kite d tempatkan dlm kalangan ahli2 syurga kelak..

Rasulullah SAW pernah bersabda:

“kematian itu apabila dikenangkan, seseorang itu akan lebih banyak menangis daripada ketawa”.

wallahualam..

3 comments:

miSs siv said...

zul..
takziah..
=)

deqsu said...

salam takziah...yg pergi ttp pergi..kita yg msh bernyawa perlu trskn hdp krna kpd-Nya jua tmpt kita kmbli..

Dato' Dr Ahmad said...

tq kawan2 :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang