PENGUMUMAN!!!

1. Pembaca di jemput untuk copy n paste entry kat sini. Sangat alu2kan..Moga dpt kebaikan bersama. Mintak jasa baik untuk sertakan link aku gak.hehe

2.Aku mintak maaf jika ada kekhilafan dlm penulisan ak. Aku just cuba belajar2 memberi je..

3.Sebarang perbincangan lanjut boleg email kepada aku zulgeologist@gmail.com. Takupun add je tanya melalui facebook aku je.


Blog aku ni ossem ke tak ossem??

Tuesday, October 20, 2009

di antara dua TI..hmmmm...

Pertame2nye aku nk mohon maaf kpd pembace blog aku.. Sori smlm aku tak sempat post pape..Semalam aku duk sebok ngan hal dunia.huhu. wat slideshow tesis aku. Kne anto td.. Alhamdulillah da setel..Tggu sok je nk present. Tq gak kpd yazid(geologist) yg igtkn aku td ntuk post kat blog ni..

5 September, 2009


eh..pehal pulak letak tarikh ni kat atas ni?? Ni la tarikh aku mule berkecimpung dlm dunie blog ni..

2325

Ni no pe pulak da??ni la nombor counter hit kat blog aku d saat aku wat posting ni..hmm..

Persoalannye, dlm mase lebih sebulan aku blogging ni ape input yg pembace aku dpt?atau hanye masuk tanpa membace entry dan seterusnye mengaplikasikan dlm kehidupan??bukan untuk pembace je..entry2 tu pun senanye adalah peringatan untuk diri aku ni gak.. Aku gak nak ucap time kasih kpd pembace2 aku.. Korg kne doakan aku agar istiqamah.huhu

Yg ats ni just muqadimah je..huhu..Ni br isi penting..

Kalu tgk kat angka ats ni kre boleh tahan la sambutanye.. tapi bukan tu yg aku nak cite o banggekan.takde niat langsung. tapi isu yg aku nak bawak kali ni adalah antara kualiti dan kuantiti mane yg kte utamekan..Bayangkan kalu yg masuk blog aku setiap ari dlm 50 org. Tapi sume tu tak bace pun,just masuk je..Yang bace lak, tak masuk dlm fikiran dan hati pun.. So ape yg cube aku sampaikan gagal la kn? Tu la kuantiti je namenye Tanpa kualiti x gune gak.. kalu yg masuk hanye 5 org sehari dan sume tu bace n hayati.. Tu da memadai bg aku yg baru belajo ntuk menjadi daie(walupun jahil giler,,huhu). So aku harap sgt2 pembaca terutemenye penulis ni akn menghayati ape yg disampaikan..

Masuk cite len tp still berkisar topik yg same..Kat UKM ni khususnye n Seluruh Malaysia amnye. Banyak sgt ahli dlm jemaah ISLAM. Tapi dalam banyak2 tu berape kerat sgt yg bekualiti? Banyaknye tumpang2 j..Terutamanye muslimin yg dlm medan jemaah dakwah ni..da la tak berkuantiti..tak berkualiti lak tu..adui ape cite ni bro???huhu. Cukup la penggerak yg sedikit tp sumenye berkualiti..Kualiti yg kite cari.tp kalu dpt dua2 lg MANTOP!!
Cite alam kampus lak..kite ni ramai sgt mahasiswa yg nak dan sudah grad.. Kalu nak ckp kite ni berkualiti..sahabat2 agak2 mampu ke kte nak pegang title tu?? Siyes aku ckp..kalu aku kuar nnt, aku yakin teramat2 sgt tak mampu mencapai kualiti cam time Prof2 aku grad dulu.. Contoh Prof Hamzah, Prof Wan Fuad Dr Zaitun dan tak ketinggalan papa tesisku Prof Ibrahim.huhu. Sume tu mmg geng2 berkualiti.. Bukan diorg je.. sume mahasiwa lepasan lepasan dulu mmg berkualiti. Tp skang??ntah la..mane silapnye?? lu pk la sendiri..huhu

Sebelum abis..masuk bab ibadat sikit..Kualiti dlm beribadat amat2 penting.. Setakat kualiti belajar nak bersaing??takat buku lali je la..huhu.Nak cite kualiti junjungan besar kite mmg takyah la kut. Sume da tau kehebatan baginda. Cite yg sahabat2 da la ek.. Nak kate betape kualiti ni ibadat sahabat2 Nabi dulu, sampaikan tombak(ke pe ek?) di cabut ketika solat pun tak terase. Betape khusyu'nye bersolat. Tp kte???TERLEBIH kut..haha



hmm..ni je kut coretan aku kali ni.. So kite ni sbg manusia n khalifah di muka bumi ni. cari la kualiti dlm setiap perkare.. Dlm setiap medan kte kene berkualiti. Dan kpd sahabat2 yg berade dlm medan dakwah dan tarbiyah. Kejarla kualiti itu.. Moge2 ngan kualiti tu akn menjadi bukti kte d hadapan ALLAH swt kelak..amin..

wallahualam..

4 comments:

Siti SArah Ahmad Rusli said...

say no sayo'

Dato' Dr Ahmad said...

yup..mantap3x!!!huhu

Farid Albariti said...

skang ni mana ada silapnya..
kita masih ada Dato Dr Ahmad... Dh la dato', Dr pulak tu... terbaek..

Dato' Dr Ahmad said...

haha..ni Dato' Dr celup..tak kualiti..tapi bukan prof madya express la..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share link korang